Εξατομικευμένη Ολική Αρθοπλαστική γόνατος με νέας γενιάς ατομικό πρωτόκολλο

Αρθροσκοπική χειρουργική παθήσεων χεριού/καρπού/αγκώνος
20/12/2017
Εξατομικευμένη Χειρουργική Αρθοπλαστική γόνατος με πλοηγό (M.I.S.)
20/12/2017

Οι βασικές αρχές της καινοτόμου, τεκμηριωμένης με τη Διεθνή πρακτική μεθόδου μας είναι οι εξής:

 

Α) ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ
Απεικονίζοντας τρισδιάστατα το γόνατο 1 μήνα πριν το χειρουργείο, χειρουργούμε το γόνατο τρισδιάστατα με χρήση πλοηγού στον υπολογιστή μας. Εκτελούμε πολλές φορές το χειρουργείο, επιλέγοντας τους καλύτερους άξονες, τοποθετούμε με ακρίβεια τα υλικά μας, υπολογίζουμε την ελάχιστα δυνατή αφαίρεση οστού, και συμπληρώνουμε ατομικούς παραμέτρους (έλλειμμα έκτασης, αστάθεια κ.λπ.). Όταν ολοκληρωθούν οι υπολογισμοί μας, παραγγέλνουμε τα απαραίτητα εξατομικευμένα υλικά για τον ασθενή μας. ΤΑ ΑΜΕΣΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: 35% λιγότερη αφαίρεση οστού, 30-40 % μείωση στο χειρουργικό χρόνο (Παλαιά κόβαμε οστούν, μετρούσαμε, συμμορφώναμε το γόνατο σε ένα από 3-4 μεγέθη που ήταν για όλους, άντρες, γυναίκες οποιασδήποτε φυλής κ.λπ.). Τώρα γνωρίζουμε εκ των προτέρων ακριβώς τι θα τοποθετήσουμε και δεν χάνουμε χρόνο. Λιγότερος χρόνος ισούται με λιγότερη αναισθησία, λιγότερες πιθανές επιπλοκές, μικρότερη επιβάρυνση για τον οργανισμό.

 

Β) ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΥΛΙΚΑ 
Το διαχρονικά ΜΕΙΖΩΝ θέμα στις ολικές αρθροπλαστικές γόνατος υπήρξε το πολυαιθυλένιο. Το πλαστικό εκείνο κομμάτι μεταξύ των 2 μεταλλικών επιφανειών που επεδείκνυε φθορά μετά από 10-12 χρόνια. Τα νέας γενεάς βιολογικά υποκατάστατα των μηνίσκων έχουν έως και 90% υψηλότερη αντοχή, είναι εμποτισμένα με ισχυρές αντί-οξειδωτικές βιταμίνες και εξασφαλίζουν μοναδική συμπεριφορά. Μαζί με χρήση υλικών υψηλής κάμψης (High Flexion Implants ), εξασφαλίζουν συνθήκες μειωμένου stress στα νέα υλικά.

 

Γ) ΑΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ/MINIMALLY INVASIVE SURGERY (M.I.S) 

Είμαστε περήφανοι που ξεκινήσαμε από το 2005 (η Πρώτη Ελληνική Εργασία που παρουσιάστηκε στη Νέα Ορλεάνη των Η.Π.Α από τη Β’ Ορθοπαιδική κλινική του ΚΑΤ) να χειρουργούμε πιο ευγενικά, ατραυματικά και αναίμακτα. Ο σκοπός δεν είναι αισθητικός. Οι τομές μας κυμαίνονται στα 8-9 εκατοστά περίπου, αντί για 22-23 εκατοστά. Δεν διατέμνουμε τον τετρακέφαλο μυ και δεν εξαρθρώνουμε το γόνατο στο χειρουργείο, που αποτελεί πηγή πόνου. Χειρουργούμε σε χαλαρή για τους ιστούς θέση, συρταρωτά στο πλάι της επιγονατίδας και λόγω της χειρουργικής προσομοίωσης δεν αποκολλούμε ιστούς. Ακολουθούμε την ανατομική και κινηματική αρχή σε συνδυασμό με τη μηχανική και έτσι εξασφαλίζου με ακρίβεια αναίμακτο τραύμα και ελαχιστοποίηση πόνου (Εξαιρούμε από τη δική μας εμπειρία γόνατα με πάνω από 13 μοίρες ραιβότητα ή γόνατα με συγκάμψεις).

 

Δ) ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ 

Οι Σύνδεσμοι γύρω από το γόνατο είναι ιστοί γεμάτοι αισθητήρες που ουσιαστικά ΛΕΝΕ στο γόνατο τι να κάνει και τι να μην κάνει. Με τις παλαιές τεχνικές, οι σύνδεσμοι θυσιάζονταν στη προσπάθεια να ΧΩΡΕΣΟΥΝ στο γόνατο τα υλικά που δεν ήταν εξατομικευμένα. Αυτό ήταν αίτιο πόνου και παραπόνων. Η τεχνική της Εξατομικευμένης αντίληψης και η τεχνολογία που την υποστηρίζει εξασφαλίζει τον ΑΠΟΛΥΤΟ σεβασμό στους συνδέσμους που γίνονται πλέον εργαλεία στην ελαχιστοποίηση του χειρουργείου και όχι αναλώσιμοι ιστοί.

 

Ε) ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΟ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ 

Η διαρκής παρουσία μας και επικοινωνία μας με μεγάλα κέντρα του εξωτερικού μάς ώθησε στην εφαρμογή βελτιωμένων τεχνικών χορήγησης φαρμάκων. Αναλόγως της βιολογικής ιδιοσυγκρασίας του κάθε ασθενούς, ξεκινούμε αγωγή ολίγες ημέρες πριν το χειρουργείο, ενώ η καινοτόμος δια-εγχειρητική διήθηση επιτρέπει στους ασθενείς να παρακολουθούν και να συμμετέχουν ενεργά στη μετεγχειρητική πορεία τους, να κινητοποιούνται την ίδια ημέρα του χειρουργείου και να βιώνουν μια ασφαλή και ευχάριστη διαμονή μαζί μας.

Show Buttons
Hide Buttons