Covid -19 & Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος – Iσχίου Fast Track Ημερήσιας Νοσηλείας

Υπηρεσίες Τηλε-ιατρικής, Επείγουσας Ορθοπαιδικής και Ουσιαστικής φροντίδας
10/04/2020
Τηλεϊατρική – Virtual care τις μέρες του Κορωνοϊού
23/04/2020

Covid -19 & Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος – Iσχίου

FAST TRACK, Ημερήσιας Νοσηλείας με Ρομποτική Πλοήγηση

Χειρουργείο το Πρωί και Σπίτι το ίδιο βράδυ!

είναι ο καλύτερος σύμμαχος

έναντι Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων – Επιπλοκών – Φλεγμονών και έκθεση σε Ιούς

Στις μέρες μας, η ασφάλεια και η φροντίδα των ασθενών, είναι η πρώτη προτεραιότητα. Υπό την σκιά των προβληματισμών της έξαρσης του CoVid-19, οι ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν τη διαβεβαίωση ότι εφαρμόζονται τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ ασφάλειας και ελέγχου μεταδοτικών νοσημάτων.

Καθώς όλοι δίνουμε Ζωτικό χώρο στο σύστημα υγείας να αναπνέει, αποφορτίζοντας το και εφαρμόζουμε, υπεύθυνα την μη επείγουσα φροντίδα με ηλεκτρονικές και άλλες υπηρεσίες, γνωρίζουμε πως εντός κάποιου χρονικού διαστήματος από τώρα, ασθενείς με πόνο αρθρίτιδας και περιορισμένη κινητικότητα, θα απαιτηθεί να χειρουργηθούν και να υποβληθούν σε αρθροπλαστική γόνατος ή αρθροπλαστική ισχίου.

H επικοινωνία και η καθοδήγηση τρέφουν την αισιοδοξία όλων. Είναι βέβαιο πως η επιστήμη και η καινοτομία θα φέρουν τεστ και θεραπείες κατά του Κορωνοιού ώστε να διασφαλιστεί και η μυοσκελετική φροντίδα των ασθενών, με ασφάλεια και ποιότητα, εντός των επόμενων εβδομάδων.

Στρατηγικής σημασίας είναι οι κλινικές, χειρουργικές και ακαδημαϊκές μας πρακτικές, να ωφελούν τους ασθενείς, το προσωπικό, την ιατρική πρακτική, την ποιότητα, την ασφάλεια, τα οικονομοτεχνικά των ασφαλιστικών φορέων και τους πόρους του συστήματος υγείας.

Στη φιλοσοφία αυτή, είμαστε περήφανοι για την ίδρυση, καθιέρωση και εξέλιξη της μεθοδολογίας FAST TRACK Αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου Ημερήσιας νοσηλείας στην Ελλάδα, διότι συγκεντρώνει όλες τις στρατηγικής σημασίας πρακτικές και είναι πλήρως συνυφασμένη με τα προαναφερθέντα οφέλη.

Κλειδί της επιτυχίας είναι η ελάχιστη και τοπικότερη χρήση αναισθησίας και φαρμάκων, η κινητοποίηση και βάδιση των ασθενών σε μια -1-ώρα και η επιστροφή τους στο σπίτι το ίδιο βράδυ στο 80% των ασθενών μας ενώ κάποιοι μπορεί να απαιτηθεί να παραμείνουν το πολύ έως 24 ώρες.

Επιπλέον, με τις καινοτομίες στη συντονισμένη φροντίδα και προετοιμασία, στις αναίμακτες, τεχνολογικά, εγχειρητικές τεχνικές και στην εξατομικευμένη κατάργηση του πόνου, η αυθημερόν επιστροφή του ασθενή στην άνεση του σπιτιού του, γίνεται με ασφάλεια και λειτουργικότητα.

 ΟΦΕΛΗ

  • Ο ασθενής δεν παραμένει στο νοσοκομείο (επιστροφή στο σπίτι λίγες ώρες μετά την επέμβαση) μειώνοντας την έκθεση του σε μικροβιακές και ιογενείς λοιμώξεις του νοσοκομειακού περιβάλλοντος.
  • Άμεση αποκατάσταση στο χώρο του σπιτιού. Αποδεδειγμένα η ανάρρωση σε οικείο χώρο είναι πιο εύκολη από ότι σε ξένο περιβάλλον
  • Εξοικονόμηση πόρων του συστήματος υγείας μέσα από την ημερήσια νοσηλεία (διαθεσιμότητα κλινών, νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού), την μείωση των βαρέων επιπλοκών όπως θρομβώσεων και εμβολών, την μείωση της ανάγκης νέων εισαγωγών και επανεπεμβάσεων, την μείωση αναγκών μεταγγίσεων αίματος, την μείωση κατά 5 φορές κατανάλωσης φαρμάκων, πόροι οι οποίοι αποφέρουν όφελος, εκατομμυρίων ευρώ, στα ταμεία.

 Η εξέλιξη της μεθοδολογίας FAST TRACK, έρχεται να βελτιώσει την ικανοποίηση των ασθενών, την ποιότητα και την ασφάλεια του χειρουργείου της αρθροπλαστικής γόνατος και ισχίου, βελτιώνοντας και υιοθετώντας καινοτομίες σε όλες τις παραμέτρους, μιας απόλυτα επιτυχημένης έκβασης, όπως:

  1. Πρωτόκολλα Κατάργησης Φλεγμονών .
  2. Χρήση Ρομποτικής Πλοήγησης
  3. Τεχνικές αναισθησίας και κατάργησης πόνου ,
  4. Πρωτόκολλο Εργαστηριακών εξετάσεων ανίχνευσης προδιάθεσης φλεγμονής.
  5. Κατάργηση χρήσης οπιοειδών φαρμάκων

Η μεθοδολογία Αρθροπλαστικών FAST TRACK – Ημερήσιας νοσηλείας, στηρίζεται στις αρχές της μεθοδολογίας SAFE TRACKΑσφαλέστερης νοσηλείας, που και αυτός είναι όρος, που πρώτη φορά εισήχθη στην Ελλάδα από εμάς, λόγω του πάθους μας για βελτίωση σε κάθε παράμετρο του χώρου των Αρθροπλαστικών γόνατος και ισχίου, με βάση την τεκμηριωμένη, επιστημονικά, Ορθοπεδική Χειρουργική πρακτική.

Κατανοώντας τις ανάγκες της κοινωνίας, η αριστεία στη θεραπεία κτίζεται με κλειδιά την επιστημονική κατάρτιση, ευθύνη και ευελιξία. Η βελτίωση της μυοσκελετικής υγείας στη χώρα είναι διαρκής υποχρέωσή μας!

Δρ. Σπυρίδων Αρμπής, Ιδρυτής και Διευθυντής της Πρώτης Κλινικής Αρθροπλαστικών  Γόνατος -Ισχίου FAST TRACK- Ημερήσιας Νοσηλείας, με συστήματα παθητικής Ρομποτικής Πλοήγησης, με τη Μεγαλύτερη Σειρά Περιστατικών στην Ελλάδα

Show Buttons
Hide Buttons