Ολική Αρθροπλαστική γόνατος FAST TRACK – Ημερήσιας Νοσηλείας – Άμεσης Αποκατάστασης
1. Χειρουργείο 30 λεπτών αντί 2 ωρών
2. Βάδιση σε 1 ώρα
3. Εξιτήριο αυθημερόν
4. Χωρίς π
5. Χωρίς καθετήρες και παροχετεύσεις
6. Τομή 5-6 εκατοστά, χωρίς τραύμα μυϊκό
7. Χρήση ρομποτικού υπολογιστή που παραδίδεται στον ασθενή μετά το τέλος του χειρουργείου γιατί είναι εξατομικευμένος
8. Πρόβα - προσομοίωση χειρουργείου
9. Τοπική αναισθησία
10. Κατάργηση οπιούχων ( όχι εμετοί από παυσίπονα)
11. Πλήρης εξάλειψη πόνου
12. Ανεξαρτησία σε βάδιση αμέσως μετά την επέμβαση
13. Εκμηδενισμός λοιμώξεων - φλεγμονών λόγω των ως άνω πλεονεκτημάτων
Ενδοσκοπική με κάμερα. Θεραπεία συνδρόμου καρπιαίου σωλήνος
Τομή λίγων χιλιοστών στον καρπό αντί για 5 εκατοστών στην παλάμη
• Τοπική νάρκωση, Αναίμακτη τεχνική
• Διάρκεια επέμβασης 10 λεπτά
• Προστασία του νεύρου και άμεση όραση του Σωλήνος
• Δεν έχουμε να κόψουμε ράμματα
• Βελτίωση 50-70% του χρόνου επανόδου στην εργασία
• Τέλος στις επώδυνες ουλές
Ολική αρθροσκοπική γόνατος-ισχίου με ελάχιστα επεμβατική τεχνική (Μ.I.S minimally invasive surgery)
• Κατάλληλη για τους περισσότερους ασθενείς
• Βελτίωση τομής στα 7-9 εκατοστά
• Νέα εργαλεία που επιτρέπουν μικρό τραυματισμό στους μυς
• Άμεση μετεγχειρητική κινητοποίηση
• Νοσηλεία και πόνος κατά 50% μειωμένος
• Αναίμακτη χειρουργική
Precision Sports Medicine Injury Avoidance - Team Assessment – Monitor fast rehab - Customized Optimization of Performance
Precision-Sports-Medicine-1

Για πρώτη φορά στον ευρωπαϊκό χώρο, ιδρύεται το πρώτο στο είδος του κέντρο μοριακής πρόγνωσης αθλητικού τραύματος, μέσω εξατομικευμένων βιοδεικτών βελτιστοποίησης επιδόσεων ελίτ αθλητών.

Η ομάδα του κ. Αρμπή (ορθοπαιδικού χειρουργού, αθλίατρου της διεθνούς ολυμπιακής επιτροπής και της FIFA) και των συνεργατών του, σε αποκλειστική συνεργασία με την ιατρική σχολή και τμήμα εργοφυσιολογιας της ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ του πανεπιστήμιου του Colorado (Appalachian State University) και του τμήματος μεταβολικής μεταβολής μελέτης του μυοσκελετικού συστήματος ελίτ αθλητών -του διάσημου hospital for special surgery της Νέας Υόρκης, εφαρμόζει για πρώτη φορά στον Ευρωπαϊκό χώρο τις αρχές του precision medicine, όπως ορίζεται στο white house precision medicine initiative, στο τομέα της αποκατάστασης και βελτιστοποίησης της υγείας του μυοσκελετικού, σε ελίτ αθλητές.

Precision-Sports-Medicine-1

Με τη χρήση ειδικού, πατενταρισμένου και βραβευμένου (forbes magazine, sports medicine innovation award, usa ) μοριακού μεταβολικού υπερήχου, βλέπουμε τους μύες ως μπαταρίες, αναλύουμε τη μικρομοριακη μεταβολική δομή, ανιχνεύοντας βλάβες στους μύες, στους τένοντες και στις αρθρώσεις, εβδομάδες πριν συμβούν, προστατεύοντας τον αθλητή, το σωματείο, τη καριέρα , και την επένδυση υγείας και αθλητικής υπεράξιας.

Precision-Sports-Medicine-1

Στη συνέχεια, με γενετικό δείγμα σιέλου, και μεταβολικές - μεταβολομικές εξετάσεις αίματος και ούρων, αναλύουμε τα omics!

GENOMICS MICROBIOMICS METABOLOMICS IN SPORTS PERFORMANCE!!!!

Ακούγεται ως επιστημονική φαντασία, απλά γιατί αυτό είναι!!!

Αναλύοντας το γονιδίωμα,εντερικό μικροβίωμα, -μεταβολομικό μικρομοριακό προφίλ των αθλητών μας-, κατασκευάζουμε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, εξατομικευμένο διατροφολογιο και ρόφημα αποκατάστασης για κάθε αθλητή.

Γνωρίζετε ότι η λήψη για παράδειγμα από έναν αθλητή της πρωτεΐνης του σε 4 δόσεις, αντί για 2, 10 λεπτά μετά την άθληση, ή 30 λεπτά για κάποιον άλλο, προσφέρει 30-50% μειωμένο κίνδυνο θλάσης;

Η ομάδα μας ήδη συνεργάζεται σε καθοδηγητικό ρόλο με τις ακαδημίες της Real Betis, τη Hammarby, τους πρωταθλητές στίβου, τις Athens Goalkeeper Academies, τις αντρικές ομάδες Ajax και Aidhoven, την αντρική ομάδα Strasbourg, την Everton, ενώ αμυντικός της Bayern, καθώς και μεταγραφή της Chelsea μέσω του μάνατζερ του, ταξίδεψαν στην Ελλάδα για να εξασφαλίσουν τη καριέρα τους.

Οι αναλύσεις μας γίνονται στην Αθήνα, στο Μιλάνο, στο Στρασβούργο, στη Ζυρίχη και στο Λονδίνο και συνοδεύονται από μοναδική επιστημονική τεκμηρίωση, καθώς και μισές ομάδες του NBA και της NFI, η ολυμπιακή ομάδα των ΗΠΑ, χρησιμοποιούν την ίδια μέθοδο.

Οι υπηρεσίες μας απευθύνονται σε ελίτ αθλητές, επαγγελματικά σωματεία, ερευνητικά κέντρα, γυμναστήρια, φυσικοθεραπευτήρια, κέντρα αποκατάστασης, μονάδες εντατικής θεραπείας, επίλεκτες ομάδες πληθυσμού (στρατός), γιατί για πρώτη φορά βλέπουμε τόσο βαθιά μέσα στους ιστούς το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον του κάθε ενδιαφερόμενου και το βλέπουμε με αριθμούς!

Αθλητής champions league από την premier league, εμφανίζει συμμετρικό γενικό μεταβολικό μυϊκό δείκτη υγείας στις έξω κεφάλες των δικέφαλων 57 /100, και ασσυμετρία στους υποκνημίδιους με πτωχές τιμές, πάρα τη διατροφική ενίσχυση που έχει ένα σωματείο (ίδια για τερματοφύλακα, επιθετικό, αμυντικό, κλπ.)

Ο παίχτης γενικά κουράζεται, και οι τιμές αναδεικνύουν προγνωστικό κίνδυνο θλάσης 60% στις 10 μέρες, αν συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό, αν και ο ίδιος δεν έχει συμπτώματα.

Precision-Sports-Medicine-1

Calf (gs)

Precision-Sports-Medicine-1

Οι δικέφαλοι εμφανίζουν άμεσα - κόκκινες τιμές, εντός ημέρων με κίνδυνο θλάσεως που ποτέ δεν έγινε, χάρη στη μέτρηση, αν και ο αθλητής δεν ένιωθε κάτι, απλά υπο-απέδιδε.>

Precision-Sports-Medicine-1

Ο παίκτης λαμβάνει εξατομικευμένο ασκησιολογιο, γιατί για πρώτη φορά έχει δεδομένα του μυϊκού μεταβολικού δείκτη σε μικρομόρια.

(mmol μορίων απαραίτητων για αντοχή, αποφυγή θλάσης)

Γίνεται γενετική και μεταβολομική ανάλυση αίματος και ούρων, λαμβάνει εξατομικευμένο ρόφημα, διατροφή και συμπλήρωμα, και σε 3 εβδομάδες εμφανίζει τα κάτωθι:

Precision-Sports-Medicine-1 Precision-Sports-Medicine-1

Ο αθλητής ποτέ δεν έπαθε θλάση, προστάτεψε τη χρονιά του, αύξησε την απόδοσή του θεαματικά, και εξασφάλισε 3ετες συμβόλαιο με την ομάδα του.

Τα νέα από την αθλητιατρική που έρχεται, είναι συναρπαστικά! Ενώ πλούσιο θεματολόγιο, ανακοινώσεις καθώς και εντυπωσιακό υλικό θα ακολουθήσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Καλή χρονιά

ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

Fast Track Ημερήσιας Νοσηλείας με Νέας Γενιάς Ρομποτικό Πλοηγό

Έλληνες γιατροί καινοτομούν σε παγκόσμιο επίπεδο, παρουσιάζοντας τη πρώτη μεγάλη σειρά ασθενών ολικής αρθροπλαστικής γόνατος, με υπεύθυνους τον ορθοπαιδικό χειρουργό Αρμπή Σπυρίδωνα και την ομάδα του.

Fast Rack Ημερήσιας Νοσηλείας το Δεκέμβριο του 2017 στη Νέα Υόρκη.

Η ίδια ομάδα εφαρμόζει από κοινού πρωτοποριακές μεθόδους με το Hospital For Special Surgery της Νέας Υόρκης, το διασημότερο ορθοπαιδικό νοσοκομείο στο κόσμο, και εδώ και καιρό εμφανίζει κοινά πρωτόκολλα για τη βελτίωση της μυοσκελετικής υγείας στην Ελλάδα.
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΟΛΙΚΗ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΓΟΝΑΤΟΣ

Αλλάζει τα δεδομένα στη χειρουργική γόνατος, συνδυάζοντας για πρώτη φορά τη μεθοδολογία fast track ασφαλούς και άμεσης αποκατάστασης, με τον τελευταίας γενιάς βραβευμένο ρομποτικό πλοηγό Orthalign.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου fast track είναι:

Μικρός χρόνος χειρουργείου, θεαματική μείωση κινδύνου εμφάνισης επιπλοκών, μείωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων (1 ημέρα παραμονή στο νοσοκομείο), τεχνική ελάχιστης παρεμβατικοτητας με σεβασμό στους ιστούς και άμεση, ανώδυνη μέθοδος (τεχνολογία διακοπής διακοπτών πόνου), βάδιση 2-3 ώρες μετά το χειρουργείο και δραστικά μειωμένη δοσολογία φαρμάκων αναισθησίας, που προάγει την ημερήσια νοσηλεία!

Όπλο στα χέρια της έμπειρης ομάδας του κ. Αρμπή, στην εφαρμογή της μεθόδου Fast Track, αποτελεί το επαναστατικό μοναδικό για την Ελλάδα και διεθνώς στο είδος του, βραβευμένο Αμερικανικό ρομποτικό - πλοηγικό σύστημα νέας γενιάς, Orthalign, το οποίο συνδυάζεται με τις αρχές της ελάχιστης επεμβατικότητας , και επιτυγχάνει πλοήγηση στο μηρό και την κνήμη , και είναι συμβατό με όλων των τύπων υλικά (σε αντίθεση με όλα τα άλλα παλαιού τύπου).

H Ρομποτική αυτή τεχνολογία με σύγχρονη πλατφόρμα πλοήγησης επιτρέπει τον ακριβή προεγχειρητικό σχεδιασμό και εκτέλεση που ταιριάζει στον κάθε ασθενή ξεχωριστά, βελτιστοποιώντας την ακρίβεια τοποθέτησης των νέων υλικών και τη βελτιστοποίηση της κλινικής εικόνας, καθιστώντας το χειρουργείο υψηλής ακρίβειας και βελτιστοποιώντας τη συμπεριφορά μυών και συνδέσμων.

Η άριστη ευθυγράμμιση μειώνει την πιθανότητα νέου χειρουργείου, ή κακής τοποθέτησης.

Ο ΡΟΜΠΟΤΙΚΟΣ ΠΛΟΗΓΟΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗ (ΠΡΟΒΑ) ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ ΣΑΣ

Με τη προσομοίωση, κατασκευάζουμε προεγχειριτικά ένα τρισδιάστατο μοντέλο του γόνατος, σχεδιάζουμε πριν από το χειρουργείο τα σωστά, ελάχιστα δυνατά κοψίματα, τοποθετούμε τα υλικά πριν το χειρουργείο σε ένα ανατομικά ίδιο - δίδυμο γόνατο, ανάλογα με την ανατομία του κάθε ασθενούς. Μόλις έχουμε το σχέδιο για την τοποθέτηση υλικών, ο ρομποτικός πλοηγός εξασφαλίζει την άριστη πλοήγηση μέσα στην ανατομία του κάθε ασθενούς, εκτελώντας με ακρίβεια τον προεγχειρητικό σχεδιασμό.

Precision-Sports-Medicine-1 Precision-Sports-Medicine-1

Φαίνεται πως με βάση των αρχών της εξατομικευμένης ιατρικής χειρουργικής, ο συνδυασμός ρομποτικής ακρίβειας και αναίμακτης, ανώδυνης, ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, δηλαδή η μέθοδος Fast Track , έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα στη χειρουργική γόνατος, προάγοντας την ασφάλεια, την ακρίβεια και την απλότητα στη βελτιστοποίηση της κλινικής εικόνας των ασθενών.

Precision-Sports-Medicine-1

Αρμπής Σπυρίδωνας - Διευθυντης Ορθοπαιδικης Κλινικης Γονατος Fast Track και Ρομποτικών Εφαρμογών

Μάθετε περισσότερα για τον τελευταίας γενιάς βραβευμένο ρομποτικό πλοηγό Orthalign @www.orthalign.com.

 

Κλείστε ραντεβού: 210 6095060 - 6974 080868