ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΟΝΑΤΟΣ-ΙΣΧΙΟΥ FAST TRACK, ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ

ROSA 2ης γενιάς
Πανελλήνια & Πανευρωπαϊκή Πρωτιά σήμερα στο νοσοκομείο Metropolitan General | Fast Track Αρθροπλαστική Γόνατος με το Νέο Rosa Robot 2ης Γενιάς – Δρ. Σπύρος Αρμπης
04/09/2020
ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΟΝΑΤΟΣ και ΙΣΧΙΟΥ με ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ …ΙΑΤΡΙΚΗΣ!
21/04/2022

Ένα απόλυτα ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ και ΜΟΝΤΕΛΟ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ και ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  που ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΕΘΝΩΣ

 

Οι αρθροπλαστικές γόνατος και ισχίου fast track με εξιτήριο λίγες ώρες μετά το χειρουργείο, αποτελούν τη μεγαλύτερη καινοτομία και επανάσταση επιτυχημένων αρθροπλαστικών Διεθνώς.

Στα καλύτερα χειρουργικά κέντρα του κόσμου, η πρωτοπορία της Ρομποτικής Υποβοήθησης, των αναίμακτων τεχνικών ελάχιστης Παρεμβατικότητας MIS (Minimally Invasive Surgery), η χρήση ελάχιστης περιφερικής και για Πρώτη φορά και τοπικής αναισθησίας, καθώς και η αλλαγή των δημογραφικών,  οικονομικών και επιδημιολογικών αναγκών, κορυφώνουν ένα ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ καταγράφοντας τον υψηλότερο δείκτη ικανοποίησης ασθενών που κάνουν Ανώδυνη Αρθροπλαστική γόνατος και ισχίου FAST TRACK με Εξιτήριο την Ίδια ημέρα.

Κατά τα τελευταία χρόνια, πολλαπλές μελέτες από τα κορυφαία κέντρα του εξωτερικού, έδειξαν πως  οι αρθροπλαστικές fast track συνοδεύονται με αυξημένη ικανοποίηση των ασθενών, μειωμένες επιπλοκές, και μειωμένο κόστος επέμβασης. Ταυτόχρονα με την έναρξη της πανδημίας του COVID-19, όπου η ανησυχία λοιμώξεων οδηγούν τους ασθενείς στο να αποφεύγουν τη διανυκτέρευση στο νοσοκομείο, η ζήτηση για αρθροπλαστικές fast track αυξήθηκε κατακόρυφα.

Πριν 5 χρόνια, η Ε’ Ορθοπαιδική Κλινική του Metropolitan General στο Χολαργό, που διευθύνει ο κ. Αρμπής Σπυρίδων, και σε συνεργασία με το Διεθνούς φήμης Hospital for Special Surgery της Νέας Υόρκης όπου και μετεκπαιδεύθηκε, Ίδρυσε την ΠΡΩΤΗ κλινική Αρθροπλαστικών Fast Track στην Ελλάδα, με χρήση καινοτόμου Ρομποτικής και Ψηφιακής Υποβοήθησης, καταγράφοντας έκτοτε τη μεγαλύτερη Μακράν σειρά περιστατικών Αρθροπλαστικών Fast TrackHμερήσιας Νοσηλείας στην Ελλάδα, εισάγοντας, καθιερώνοντας, και επεκτείνοντας ένα ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ!

 

 H ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΑΝΩΔΥΝΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 1-2 ώρες μετά την επέμβαση!

Η χρήση καινοτόμων χειρουργικών τεχνικών εξασφαλίζουν το εξιτήριο την ίδια ημέρα και την ολίγων ημερών πλήρη αποκατάσταση.

 Στις αρθροπλαστικές γόνατος η αποφυγή ίσχαιμου και η ρομποτική τεχνολογία εξασφαλίζουν άριστη, σε επίπεδο χιλιοστού αποκατάσταση της βλάβης του χόνδρου, αίσθηση φυσιολογικής κίνησης της άρθρωσης, ενώ οι μυς και σύνδεσμοι παραμένουν άθικτοι, εξασφαλίζοντας άμεση και ανώδυνη χρήση του γόνατος 1-2 ώρες μετά την τοποθέτηση του τελευταίου ράμματος!

Στο ισχίο η χρήση ρομποτικής τεχνολογίας και η ολίγων εκατοστών τομή της προσπέλασης ALMIS, χωρίς διατομή μυών, εξασφαλίζουν εξατομικευμένη τοποθέτηση υλικών και άμεση χρήση του ποδιού για βάδιση.

60-90 λεπτά μετά το χειρουργείο, φεύγει η επίδραση της ραχιαίας αναισθησίας, και ξεκινά η αυτόνομη βάδιση του ασθενούς!

Με άλλες μεθόδους οι ασθενείς πρέπει να ξεκουράζονται στο κρεβάτι 24-36 ώρες, περιμένοντας να φύγει η επίδραση της αναισθησίας, να αποκατασταθεί η αρτηριακή πίεση, η ζάλη, ναυτία, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιπλοκών που συνδέονται με τη κατάκλιση όπως φλεγμονές, θρομβώσεις, επίσχεση ούρων, κλπ.

Μετά από λίγες ώρες(5-6 ώρες ) οι ασθενείς μας που υποβάλλονται σε αρθροπλαστική fast track εκτελούν δεύτερη συνεδρία με την φυσιοθεραπευτική ομάδα, βαδίζουν ανεξάρτητα όλο τον όροφο, ανεβαίνουν σκάλες, και λίγο μετά παίρνουν εξιτήριο!

Όλα αυτά επιτυγχάνονται χάρη στον υψηλότατου επιπέδου συντονισμό όλης της ομάδας, όπου όλοι μαζί έχουν στο επίκεντρο τον ασθενή, τις ανάγκες του και τους στόχους του!

Η πλήρης αποκατάσταση είναι πλέον θέμα ημερών, και όχι μηνών όπως συμβαίνει με Μη Εξατομικευμένες παλαιότερες τεχνικές αρθροπλαστικών, και οι ασθενείς που υποβάλλονται στη μέθοδο έχουν την υψηλότερη στατιστική επιθυμίας να υποβληθούν σε αρθροπλαστική και στο άλλο πόδι άμεσα.

 

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΙΧΜΗΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ Ο Κ. ΑΡΜΠΗΣ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ FAST TRACK

ACTIVE-ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ (ΡΟΜΠΟΤ) ROSA, PASSIVE-ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΡΟΜΠΟT KNEEALIGN, BLUIGS, NAVISWISS, και ΕΞΑΤΟΜΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ.

Με όλα τα παραπάνω ρομποτικά συστήματα, ο κ Αρμπής και η ομάδα του κατέγραψαν τα ΠΡΩΤΑ περιστατικά σε ΕΛΛΑΔΑ και ΕΥΡΩΠΗ όπου οι ασθενείς πήραν εξιτήριο το ίδιο απόγευμα!

Με προ εγχειρητικές απεικονιστικές εξετάσεις, εκτελείται η λεγόμενη ΠΡΟΒΑ χειρουργείου, όπου καθορίζεται η ακριβής και εξατομικευμένη τοποθέτηση των υλικών με βάση την ανατομία του κάθε ασθενούς. Μέσα στο χειρουργείο, οι αισθητήρες του ρομποτικού πλοηγού μας κατευθύνουν μέσα στην ανατομία του κάθε ασθενούς, στην ακριβείας χιλιοστού τοποθέτηση των υλικών, σε πολύ λίγο χρόνο, 30-40 λεπτά, αφού οι απαντήσεις έχουν δοθεί προ εγχειρητικά και έτσι δεν χάνεται χρόνος σε πολλαπλές δοκιμές με χειροκίνητα και μεγάλα εργαλεία που τραυματίζουν τους ιστούς.

αρθροπλαστική fast track     

 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΩΝ FAST TRACK

 • Εξιτήριο το 5-6 ώρες μετά το χειρουργείο αντί για 3-4 ημέρες
 • Πλήρη φόρτιση χωρίς πόνο 1 ώρα μετά το χειρουργείο.
 • Μικρή τομή στο πλάι της πρόσθιας επιφάνειας του γόνατος (6-7 εκατοστά αντί για 20-25 εκατοστά)
 • Καμία διατομή μυών ή συνδέσμων                                                     ( επιτρέποντας πλήρη κάμψη και έκταση και στήριξη του γόνατος 1 ώρα μετά το χειρουργείο.
 • Παρέμβαση χιλιοστών και όχι εκατοστών στους φθαρμένους χόνδρους.
 • Τυπική διάρκεια ζωής υλικών 25-30 χρόνια.
 • Ελάχιστος έως Μηδενικός πόνος
 • Απουσία χρήσης οπιοειδών αναλγητικών
 • Κατάργηση ανάγκης επώδυνων φυσικοθεραπειών
 • Κατάργηση παροχετεύσεων, σωλήνων.
 • Καμία απώλεια αίματος ή ανάγκη μεταγγίσεων ( εξαίρεση ίσως ασθενείς με βαρειά αναιμία από άλλα αίτια)
 • Εκμηδένιση φλεγμονών, θρομβώσεων.

 

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ FAST TRACK ΜΕ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΠΛΟΗΓΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΥΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟΥ;

Η χρήση καινοτόμων ρομποτικών συστημάτων κορυφώνεται με τη μεθοδολογία fast track.

Πολλοί ασθενείς αναφέρουν προ-ηγηθείσες ρομποτικές επεμβάσεις όπου παρέμειναν 3-4 ημέρες σε κάποια κλινική, πονούσαν, ενώ έκαναν πολλές εβδομάδες να αποθεραπευτούν.

Επίσης πολλοί Ορθοπεδικοί χρησιμοποιούν τον όρο FAST TRACK, λέγοντας στους ασθενείς τους Πως FAST TRACK αρθροπλαστική είναι και οι 3 ή 4 ημέρες νοσηλείας!

Να τονίσουμε ότι, η χρήση ρομποτικής τεχνολογίας ΔΕΝ εξασφαλίζει ανώδυνη και Ατραυματική χειρουργική, παρά μόνο μετά από πολυετή εκπαίδευση σε κέντρα αρθροπλαστικών ημερήσιας νοσηλείας του εξωτερικού, Πιστοποίηση σε γνώση Φαρμακευτικών Πρωτοκόλλων Τοπικής αναισθησίας, ικανότητα προσφοράς χειρουργείου χωρίς χρήση οπιοειδών, ναυτίες, ζάλη, αδυναμία, και εμπειρία χρήσης ατραυματικών για τους μυς τεχνικών ( δεν το παρέχουν όλα τα ρομποτικά συστήματα).

Η εξέλιξη σε όλους τους τομείς της σύγχρονης Ορθοπαιδικής χειρουργικής είναι γεγονός!

Η καινοτομία της Ρομποτικής τεχνολογίας, και η Ανώδυνη Άμεση Αποκατάσταση     μετά από αρθροπλαστικές FAST TRACK, σε συνδυασμό με μία ολιστική και εξατομικευμένη προσέγγιση με τον ασθενή στο επίκεντρο της φροντίδας, καθιερώνουν τη μεθοδολογία αρθροπλαστικών ημερήσιας νοσηλείας ως ένα απόλυτα Νέο Είδος Χειρουργείου και Μοντέλο φροντίδας , εκμηδένισης επιπλοκών και ύψιστης ποιότητας για τους ασθενείς με Αρθρίτιδα γόνατος και Ισχίου!

 

αρθροπλαστική fast track

 

Δρ. Σπυρίδων Αρμπής, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Διευθυντής της Ε ´ Ορθοπαιδικής Κλινικής Αρθροπλαστικών FastTrack με Ρομποτικά συστήματα

Show Buttons
Hide Buttons