Πανελλήνια & Πανευρωπαϊκή Πρωτιά σήμερα στο νοσοκομείο Metropolitan General | Fast Track Αρθροπλαστική Γόνατος με το Νέο Rosa Robot 2ης Γενιάς – Δρ. Σπύρος Αρμπης

Ρομποτική Αρθροπλαστική Γόνατος FAST TRACK – Ημερήσιας Νοσηλείας, ΝΕΟ ROSA ROBOT – ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΕΝΙΑ
28/08/2020
αρθροπλαστική fast track
ΡΟΜΠΟΤΙΚΕΣ ΑΡΘΡΟΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΓΟΝΑΤΟΣ-ΙΣΧΙΟΥ FAST TRACK, ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ
25/02/2021

Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή Πρωτιά σήμερα στο νοσοκομείο Metropolitan General , όπου το καινοτόμο Νέο Ρομποτικό Σύστημα για Αρθροπλαστικές γόνατος, το ROSA ( από το Rοbotic Surgical Assistant) Robot 2ης Γενιάς , εγκαινιάστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και Πρώτη σε Ευρώπη σε ασθενή που έλαβε Εξιτήριο 5 ώρες μετά το χειρουργείο, περιπατητική, χωρίς πόνο και με ανεξάρτητη βάδιση.

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία από τον Δρ. Αρμπή Σπύρο και την ομάδα του, την Ε’ Ορθοπαιδική Χειρουργική Κλινική Αρθροπλαστικών Γόνατος και Ισχίου FAST TRACK – Ημερήσιας Νοσηλείας, με συστήματα ρομποτικής πλοήγησης, της Πρώτης από το 2016 κλινικής αρθροπλαστικών ημέρας στην Ελλάδα, όπου οι περισσότεροι ασθενείς επιστρέφουν σπίτι το ίδιο απόγευμα μετά το χειρουργείο.

Η καινοτόμος μεθοδολογία Fast Track ιδρύθηκε και εξελίχθηκε από τον κ Αρμπή στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Hospital for Special Surgery της Νέας Υόρκης, βελτιώνοντας τη μυοσκελετική υγεία στη χώρα με μια από τις μεγαλύτερες σειρές αρθροπλαστικών Fast Track στο κόσμο τα τελευταία 5 χρόνια.

Έχοντας εκπαιδευθεί και πιστοποιηθεί στο εξωτερικό στη χρήση του νέου ρομποτικού συστήματος ROSA, και έχοντας εργασθεί και εκπαιδευθεί σε κέντρα του εξωτερικού, εφαρμόζοντας και βελτιώνοντας σε διεθνές επίπεδο Πρωτόκολλα Φαρμακευτικά που επιτρέπουν στον ασθενή να βαδίζει 1 ώρα μετά το χειρουργείο, να κατεβάζει τους διακόπτες του πόνου και σε συνδυασμό με τις αρχές της αναίμακτης χειρουργικής MIS, να επιτρέπει στους ασθενείς ανώδυνα να επιστρέφουν στην άνεση του σπιτιού τους,  μακριά από το μικροβιακά φορτωμένο περιβάλλον ενός νοσοκομείου, το ΙΔΙΟ απόγευμα μετά το χειρουργείο.

Ρομποτικό Σύστημα ROSA 2ης Γενιάς    

      

Το καινοτόμο ρομπότ ROSA , είναι το συγχρονότερο ρομποτικό σύστημα αυτή τη στιγμή παγκοσμίως.

Συνδυάζει διεγχειρητικά δεδομένα που συλλέγει με αισθητήρες μέσα στο χειρουργείο, επιτρέπει στο χειρουργό να εξατομικεύει το χειρουργικό πλάνο και υλικά για κάθε ασθενή ξεχωριστά, και προβλέπει το αποτέλεσμα της επιτυχούς τοποθέτησης και ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ των Συνδέσμων , ΠΡΙΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ !    Με μετρήσεις ακριβείας χιλιοστού, σε συνθήκες «εικονικής πραγματικότητας», εκτελείται το χειρουργείο στη ρομποτική πλατφόρμα, επιτυγχάνοντας αριστεία στο αποτέλεσμα και συνεχώς γίνεται αληθής πλοήγηση μέσα στην ανατομία του ασθενούς, τοποθετώντας τα υλικά με αλάνθαστο τρόπο.

Ο συνδυασμός του ROSA με ηγέτιδες εταιρείες τελευταίας γενιάς υλικών, εξατομικεύουν πλήρως το χειρουργικό αποτέλεσμα.

          

Πλεονεκτήματα ROSA ROBOT στις αρθροπλαστικές γόνατος

  • Τεχνική Ελάχιστης Παρεμβατικότητας ( χωρίς τραύμα μυών-συνδέσμων)
  • Ελαχιστοποίηση Πόνου
  • Συμβατό με τη μεθοδολογία FAST TRACK , αυθημερόν εξιτήριο, (αφορά τη δική μας κλινική)
  • Ακριβής και εξατομικευμένη τοποθέτηση υλικών
  • Μακροζωία προθέσεων
  • Εκρίζωση επιπλοκών, μικροβίων, ανάγκης νέου χειρουργείου.
  • Κατάργηση πόνου και τραυματισμού μαλακών μορίων γύρω από το γόνατο.
  • Βελτιωμένη συμπεριφορά και φυσική αίσθηση του γόνατος.
  • Επαναφορά σε εργασία λίγες ημέρες μετά το χειρουργείο.
  • Βελτίωση στην απόδοση του χειρουργείου, και αριστεία στην ικανοποίηση των ασθενών.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση του METROPOLITAN GENERAL στο Χολαργό, για την υποστήριξη του Ορθοπαιδικού τομέα, και την εμπιστοσύνη που για ακόμα μία φορά έδειξαν στον κύριο Αρμπή και την ομάδα του, σε αυτήν την Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή Πρωτιά της Ε΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής FAST TRACK για Αρθροπλαστικές Ημερήσιας Νοσηλείας. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την Ανθρωποκεντρική μας προσέγγιση για την προσωπική μας βελτίωση, τη βελτίωσης της ασφάλειας και τη μεγιστοποίηση της ικανοποίησης των ασθενών σε Ελλάδα και Κύπρο.

Show Buttons
Hide Buttons